Symantec: Třetina firem odkládá obnovu softwaru kvůli hackerům

14.12.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. prosince (ČTK) - Více než třetina evropských firem odložila modernizaci svého podnikového softwaru kvůli obavám z útoku hackerů. Firmy proto v posledních třech letech raději investovaly do nákupu dražších letenek nebo balíčků televizních programů. Vyplývá to z průzkumu antivirové společnosti Symantec.

Průzkum, v němž bylo dotazováno 1400 pracovníků s rozhodovací pravomocí v oblasti informačních technologií ve Velké Británii, Francii, Německu a Itálii, ukázal, že obavy o bezpečnost do značné míry podněcuje to, jak o uvádění nového softwaru na trh informují média. Negativní zprávy z tisku ovlivnily 62 procent firem.

Obavy o zabezpečení a narušení činnosti firmy způsobily, že více než dvě třetiny evropských podniků stále používají operační platformu Microsoft Windows XP a pouze 15 procent přešlo na systém Windows Vista. Celkem 62 procent evropských firem připustilo, že jejich rozhodování o upgradu softwaru ovlivnily negativní zprávy v tisku.

"Při každém uvedení nové verze softwaru se objeví množství problémů způsobených hackery, kteří se ihned snaží odhalit všechna možná zranitelná místa, a to se samozřejmě dostává do titulků všech médií," uvedl produktový manažer Symanteku Robert Mol.

Podle nedávného průzkumu společnosti IDC 30 procent malých a středních podniků v Evropě plánuje v následujících 12 měsících investice do vylepšení zabezpečení svého softwaru.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK