Koruna dnes proti pátku končí téměř beze změn

14.12.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. prosince (ČTK) - Koruna dnes během dne umazala ranní zisky a vrátila se k hodnotám, na nichž končila minulý týden. Před závěrem se obchodovala na úrovni kolem 25,77 Kč/EUR; tedy o dva haléře silnější než v pátek. K dolaru zůstává na 17,63 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Koruna dnes podle analytiků zcela ignorovala nové statistiky, její kurz jen odráží stav globálního toku kapitálu. Dnešní zprávou dne bylo, že emirát Abú Zabí poskytl sousední Dubaji finanční pomoc ve výši deset miliard dolarů na záchranu zadlužené společnosti Dubai World, na což koruna dopoledne zareagovala posílením. "Po otevření trhů měla česká měna tendenci zpevňovat, nicméně ještě před obědem stačila své ranní zisky vymazat a v závěru seance se pohybovala poblíž otevírací úrovně 25,75 za jedno euro," uvedl Miroslav Frayer z Komerční banky. "Nicméně kurz se tím vrátil jen tam, kde byl ve čtvrtek. Později navíc část zisků umazala a je tam, kde v pátek," doplnil analytik Next Finance Vladimír Pikora.

Vývoj u okolních regionálních měn byl obdobný, středoevropské měny jsou stále v zajetí dolaru. Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka se jeho kurz znovu dostává do blízkosti silných hodnot ze závěru týdne. Momentálně se dolar k euru pohybuje na úrovni 1,4635 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK