Apple podle WSJ představí očekávaný tablet na konci měsíce

05.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


San Francisco 5. ledna (ČTK) - Společnost Apple Inc. se chystá ke konci tohoto měsíce představit dlouho očekávaný multimediální počítač typu tablet, tedy laptop s ovládáním přes displej. Nový přístroj by se mohl začít prodávat v březnu, uvedl dnes podle agentur list The Wall Street Journal.

Tablet by se mohl stát nejvýznamnější novinkou od Applu od uvedení telefonu iPhone. Analytici a média již celé měsíce vydávají předpovědi o načasování příchodu tabletu na trh, což podněcuje mezi fanoušky firmy náladu horečných očekávání, podobně jako před uvedením iPhonu. Sám Apple však nikdy nepotvrdil, že na takovém zařízení pracuje.

Podle listu, který se odvolává na lidi, kteří od firmy získali příslušné informace, má Apple informovat o nějakém významném novém produktu 27. ledna v San Franciscu. Mluvčí firmy zprávu komentovat odmítl.

Tablet má mít dotykový displej s úhlopříčkou 25-28 centimetrů. Podle analytiků by měl stát mezi 500 a 1000 dolary (zhruba 9-18.000 Kč).

Horečka vyvolaná kolem zatím hypotetického přístroje vytlačila akcie Applu na rekordní úrovně. Kurz firemní akcie v pondělí vzrostl o 1,6 procenta na nové maximum 214,01 dolaru.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK