Systém slovenského mýtného měl ráno krátký výpadek

05.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bratislava 5. ledna (ČTK) - Řidiči nákladních vozů na Slovensku se dnes ráno nemohli na některých distribučních místech zaregistrovat k placení elektronického mýtného, protože systém měl krátký výpadek. Fungování systému však bylo vzápětí obnoveno, informovala ČTK mediální zástupkyně provozovatele mýtného systému SkyToll Lenka Lendacká. Samotný výběr mýtného podle ní přerušený nebyl.

"K výpadku došlo v době nejnižší dopravní intenzity," sdělila Lendacká v tiskové zprávě. Náběh mýtného systému, který byl spuštěn na začátku roku, se již v pondělí stal komplikací pro vstup kamionů na Slovensko přes hraniční přechody s Českou republikou a Maďarskem.

Povinnost platit za jízdu po dálnicích a vybraných silnicích mýtné podle projeté vzdálenosti mají na Slovensku řidiči nákladních vozů nad 3,5 tuny a autobusů. Do systému se musí nejprve zaregistrovat a nechat si nainstalovat palubní jednotku, která zachytává pohyb vozidla po zpoplatněné silnici.

Do mýtného systému se podle SkyToll k dnešnímu dni zaregistrovalo zhruba 66.500 vozidel. Během pondělka, který byl prvním pracovním dnem ostrého provozu systému, bylo na mýtných transakcích vybráno 250.838 eura (asi 6,6 milionu Kč).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK