Veolia Transport koupila středočeského dopravce Spojbus

05.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. ledna (ČTK) - Veolia Transport ČR se od ledna stala jediným vlastníkem autobusového dopravce Spojbus, který provozuje na linkách v Praze a Středočeském kraji 25 autobusů. Spojbus bude zatím provozovat autobusovou dopravu pod svojí obchodní firmou, později se sloučí s Veolia Transport Praha. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.

"Akvizice plně zapadá do strategie skupiny Veolia Transport v České republice, kdy pokračujeme v trendu rozšíření našich aktivit v oblasti městské a příměstské autobusové dopravy. Region Středních Čech a Prahy je pro nás klíčový, zájem provozovat městskou autobusovou dopravu máme i v dalších oblastech ČR," uvedl generální ředitel Veolia Transport ČR Radim Novák.

Společnost Spojbus provozuje 11 linek v okolí Prahy, dvě noční příměstské linky a také neveřejnou pravidelnou smluvní dopravu na trase Praha, Zličín - Chrášťany, a nepravidelnou zájezdovou dopravu. V uplynulém roce bylo na těchto linkách vypraveno přes 100.000 spojů.

Veolia Transport sdružuje v České republice pět společností a dvě společnosti na Slovensku. Celkový obrat za obě země převyšuje 3,3 miliardy Kč. Skupina provozuje přes 600 pravidelných příměstských a městských linek. Její vozový park čítá více než 1800 autobusů a 46 trolejbusů a ve svých společnostech zaměstnává více než tři tisíce zaměstnanců. Ročně přepraví přes 100 milionů cestujících. Veolia Transport patří pod francouzskou skupinu Veolia Environnement.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK