Tržby Tipsportu ze sázek loni vzrostly o 30 pct na 6,38 mld. Kč

26.01.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. ledna (ČTK) - Tržby ze sázkové činnosti společnosti Tipsport v roce 2009 dosáhly 6,38 miliardy Kč, což je proti předchozímu roku nárůst o 30 procent. Novinářům to dnes řekl ředitel společnosti Petr Knybel. Hrubý zisk odhadl na 350 milionů Kč proti 320 milionům korun předloni. Ostatní sázkové kanceláře loňské výsledky zatím nezveřejnily.

"Můj tip je, že tržby na podobné úrovni udržíme i letos," uvedl Knybel. Na pozitivní vývoj tržeb měl podle něj vliv především lednový rozjezd sázení po internetu, které nyní tvoří přes 30 procent tržeb. Tipsport prý udržel na trhu kurzových sázek pozici jedničky, tržní podíl odhadl Knybel na 40 až 45 procent.

Celkové příjmy firem skupiny Tipsport činily loni 11,5 miliardy Kč, což byl meziroční nárůst o 26,6 procenta. Z toho bylo 10,5 miliardy dosaženo v ČR, zbytek vytvořily pobočky Tipsportu na Slovensku a v Polsku.

Tipsport sázkařům dlouhodobě vyplácí na výhrách asi 85 procent vsazených peněz. "Na internetu je to ještě více, internetoví hráči jsou informovanější," podotkl mluvčí společnosti Lubomír Ježek.

Hospodaření společnosti prý nezasáhla ani celosvětová ekonomická krize. Tipsport nemusel přistoupit k propouštění zaměstnanců.

Tipsport, nyní největší sázková kancelář v ČR specializující se na kurzové sázky, byl založena v květnu 1991. Nabízí sázky především na sportovní události, ale vypisuje kurzy i na politické či zábavné kulturní události a také na číselné hry. V ČR provozuje asi 1000 poboček.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK