Blanenský výrobce řezaček BG Maxima je v konkurzu

03.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 3. února (ČTK) - Výrobce řezaček papíru BG Maxima, s.r.o. z Blanska je v konkurzu. Na návrh věřitelů jej dnes nad firmou, kterou vlastní americká společnost BG Systems, prohlásil Krajský soud v Brně. ČTK to zjistila z insolvenčního rejstříku. Firma byla v insolvenčním řízení od konce srpna. Mezi věřiteli jsou bývalí zaměstnanci i další firmy.

Výrobu řezaček papíru z blanenské skupiny Apos koupila BG Systems na konci roku 2008. BG Systems převzal zaměstnance a dál působil v areálu Aposu. Namísto Apos-Maxima se firma přejmenovala na BG Maxima. Výrobu řezaček papíru pro polygrafický průmysl získal Apos v roce 2005 ze společnosti Adast.

Samotná BG Systems se zabývá výrobou a vývojem ovládání různých simulací, například pro armády. Vyrábí hlavně joysticky a různé řídící moduly. S výrobou řezacích strojů do koupi podniku v Blansku neměla zatím zkušenosti.

Hospodářské výsledky firma BG Maxima v posledních letech nezveřejnila. Podle posledních dostupných výsledků dosáhly tržby bývalé Apos-Maxima v roce 2006 výše 43,7 milionu korun, ztráta činila 6,1 milionu.

BG Maxima je dalším podnikem z Blanenska napojeným na polygrafický průmysl, který se ocitl v konkurzu. Loni v červnu se v konkurzu ocitl adamovský výrobce dílů pro polygrafické stroje ADAST a.s. Majetek této firmy byl v posledních měsících rozprodáván v aukcích. O práci v ADAST a.s. přišlo přes 130 lidí.

duk vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK