ŘSD dnes kvůli stavbě okruhu odvede provoz z dálnice D1 u Prahy

04.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. února (ČTK) - Ředitelství silnic a dálnic dnes krátce po 14:00 začalo s postupným převedením provozu na desátém kilometru dálnice D1 do objízdného pruhu. Vyznačení nové trasy by mělo být hotovo nejpozději v 19:00. ČTK to řekla mluvčí ŘSD Martina Vápeníková.

Změna se týká směru na Brno, v opačném směru jezdí automobily oklikou už od konce listopadu. Důvodem je stavba obří křižovatky, která na dálnici D1 napojí velký pražský okruh.

"Podstatné je, že po celou dobu stavby a alternativního vedení dopravy budou oba směry vedeny ve třech jízdních pruzích. A ani v této druhé etapě by nemělo dojít k výraznému omezování v plynulosti dopravy," řekl šéf ŘSD Alfred Brunclík.

Podle Vápeníkové by ke zmatkům mohlo docházet pouze dnes během změny trasy. Řidiče v místě rovněž čeká postupné snížení rychlosti až na 60 kilometrů v hodině, v opačném směru se v největších obloucích může jet maximálně 50 km/h.

Zmíněný úsek dálnice D1 dočasně zanikne, dělníci jej podhrabou tak, aby pod dálnicí mohl být veden pražský okruh. Ten ještě letos spojí plzeňskou D5 s D1.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK