ČSA neprodají Travel Servisu letadla, obě firmy budou dále jednat

08.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. února (ČTK) - Mimořádná valná hromada Českých aerolinií dnes projednávala nabídku společnosti Travel Service na převzetí charterové divize ČSA. Ani po dnešku však není jasná podoba spolupráce, jisté je pouze, že nepůjde o prodej letadel. Hromada dnes dala managementu ČSA svolení k dalšímu jednání, sdělila ČTK mluvčí aerolinek Hana Hejsková.

"Jde o strukturovanou nabídku, která zahrnuje jak možnost převodu části podnikatelských aktivit Českých aerolinií, tak i potenciální řešení strategické spolupráce obou společností v některých oblastech charterové přepravy," uvedla Hejsková. Důsledně přitom hovoří pouze o nabídce "vážného zájemce", ačkoliv Travel Service jednání s ČSA potvrdila.

Nabídku spolupráce v oblasti nepravidelné přepravy klientů na dovolenou obdržely ČSA před několika týdny. Před valnou hromadou záměr schválilo představenstvo a dozorčí rada, podle předsedy rady Michala Mejstříka však může jednání o detailech smlouvy trvat několik dalších týdnů.

Travel Service je lídrem na trhu charterových letů v České republice. Od ČSA může získat například letadla i s posádkou do pronájmu a převzít smlouvy s cestovními kanceláři. Největším objednatelem nepravidelných letů u Českých aerolinií je cestovní kancelář Exim Tours.

Ta mimo jiné využívá služeb dálkového letadla ČSA Airbus A310 pro lety do Ameriky, dvě desítky let starý stroj se ale ČSA chystají vyřadit z flotily. Nahradit by jej mohl dálkový letoun Travel Servisu Boeing 767.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK