Do stávky vstoupili zaměstnanci palivových zásobníků firmy Total

08.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 8. února (ČTK) - Zaměstnanci asi třetiny palivových zásobníků francouzského ropného koncernu Total dnes zahájili čtyřiadvacetihodinovou stávku. Akce je protestem proti plánu největšího provozovatele rafinerií v Evropě omezit své aktivity ve skladování pohonných hmot.

"Zaměstnanci asi desítky zásobníkových komplexů stávkují a narušují dodávky ropných produktů do čerpacích stanic," řekl agentuře Reuters představitel odborového svazu CGT. Total má ve Francii 31 lokalit se zásobníky.

Mluvčí Totalu uvedl, že skupina plánuje do poloviny příštího roku uzavřít jedno ze zásobníkových míst v jihovýchodní Francii. Kromě toho chce převést své podíly na pěti dalších komplexech na jiné akcionáře. Firemní kapacita skladování pohonných hmot se má snížit o šest procent na 2,35 milionu krychlových metrů.

"K žádnému propuštění nedojde," uvedl mluvčí. Dodal, že zaměstnancům, kteří v důsledku uzavření zásobníků ztratí dosavadní místa, budou nabídnuta jiná. Mluvčí rovněž sdělil, že stávka nemá na zákazníky Totalu žádný významný dopad a některá místa, kde se stávkuje, jsou nadále v provozu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK