MMR požádalo o prošetření činnosti firmy Sunny Days

08.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. února (ČTK) - Ministerstvo pro místní rozvoj dalo dnes podnět živnostenskému úřadu Prahy 5 k prošetření činnosti firmy Sunny Days. Oznámil to mluvčí MMR Martin Ayrer. Podle úřadu Sunny Days nesmí vypravovat zájezdy a tím, že tak činí, porušuje zákon. Zhruba 15 klientů Sunny Days odlétlo v neděli do Egypta.

"Naším záměrem je to, aby živnostenský úřad prověřil současné jednání zmíněné cestovní agentury a přijal náležité opatření,“ uvedl ministr pro místní rozvoj Rostislav Vondruška. Doplnil, že MMR v současné době nemá páky, které by zabránily agentuře ve vypravování klientů. Pokud ale živnostenský úřad dojde k závěru, že se společnost dopouští neoprávněného podnikání, může udělit pokutu.

Sunny Days není od začátku února pojištěna proti úpadku, kvůli čemuž následně přišla o koncesi cestovní kanceláře a změnila se na agenturu. Jako taková může nyní pouze přeprodávat cizí zájezdy, nesmí ale prodávat ani vypravovat vlastní dovolené.

Spor se vede o to, zda může poslat klienty na zájezd, který byl koupen do konce ledna, tedy v době, kdy pojištění proti úpadku stále platilo. Firma je přesvědčena, že je to možné, MMR a Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) tvrdí opak.

Podle zjištění ČTK odletělo v neděli na dovolenou zhruba 15 klientů Sunny Days, jak informovala AČCKA, celkem mělo na zájezd odjet 30 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK