Euro díky zájmu o rizikovější investice rostlo

08.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 8. února (ČTK) - Euro dnes na devizových trzích posilovalo díky zvýšenému zájmu investorů o rizikovější investice. Vůči dolaru však zůstalo v blízkosti nejnižší hodnoty za osm a půl měsíce, protože trh se stále obává o finanční zdraví některých zemí eurozóny.

Po 18:00 SEČ euro vůči dolaru posílilo o 0,22 procenta na 1,3695 USD. Zůstalo však blízko hodnoty 1,3585 USD, což byla nejnižší hodnota od května. Tam se euro propadlo v pátek. K jenu evropská měna stoupla o 0,1 procenta na 122,36 JPY. Dolar vůči jenu klesl o 0,17 procenta na 89,35 JPY. Vůči koši šesti hlavních měn dolar oslabil o 0,4 procenta na 80,124 bodu.

Mírné oživení na Wall Street pomohlo odpoledne vytáhnout euro až na 1,37 USD. Euro však zůstává křehké. Víkendové zasedání skupiny průmyslových zemí G7 nepřišlo s žádnou konkrétní akcí, která by mohla vyřešit problémy s vládním dluhem některých zemí eurozóny, jako Řecko, Portugalsko a Španělsko. Ministři z Evropy pouze svým protějškům ze skupiny řekli, že zajistí, aby Řecko plnilo plány na snížení rozpočtového schodku. Podle analytiků je však potřeba učinit více akcí, které by zajistily, že problémy s dluhem zemí eurozóny nenaruší ekonomické oživení, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK