NYSE Euronext zvýšil čtvrtletní zisk o 12 procent

09.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn/New York 9. února (ČTK) - Transatlantický provozovatel akciového trhu NYSE Euronext zvýšil v posledním čtvrtletí minulého roku zisk o 12 procent na 151 milionů dolarů (2,9 miliardy Kč). Výsledek ovlivnily nové aktivity a technologie, uvedl dnes podnik. Příjmy mu ale klesly kvůli nižším zobchodovaným objemům.

Zisk překonal očekávání analytiků. Zatímco firma vytvořila zisk 58 centů na akcii, analytici ho odhadovali o deset centů níže. Proti třetímu čtvrtletí zisk burzovního operátora vzrostl o devět procent. Čisté příjmy skupiny NYSE Euronext ale klesly o šest procent na 640 milionů dolarů a hrubé tržby se snížily o 14 procent na 1,01 miliardy.

NYSE Euronext ve zprávě dodal, že dokončil převzetí trhu NYFIX. Bez započtení této akvizice snížil operátor meziročně stav zaměstnanců o 14 procent.

"Naše výsledky za čtvrté čtvrtletí a celý rok byly solidní. Odrážejí rostoucí potenciál vytvářet tržby a zisk posilovaný našimi novými podniky a pokračující snahou harmonizovat naši technologickou infrastrukturu a obchodní platformy," uvedl ve zprávě generální ředitel podniku Duncan L. Niederauer.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK