Orco: SOS Orco musí zaplatit 100.000 eur, rozhodl soud

09.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. února (ČTK) - Developerská společnost Orco vyhrála soudní spor se sdružením menšinových akcionářů SOS Orco. Sdružení a jeho předseda Luboš Smrčka mají společnosti Orco zaplatit za pomluvy odškodné 2,677.167 korun, což zhruba odpovídá částce 100.000 eur. Orco to dnes uvedlo na svých webových stránkách. Vyjádření sdružení SOS Orco ČTK shání.

"Soud v Praze nařídil 29. ledna sdružení SOS Orco a panu Smrčkovi zaplatit Orku odškodné. I když SOS Orco a pan Smrčka se proti tomuto rozhodnutí mohou odvolat, Orco a jeho zaměstnanci budou firmu dál bránit proti všem útokům," píše se ve zprávě společnosti.

SOS Orco začátkem loňského roku podle developera zahájilo proti společnosti Orco Property Group kampaň v médiích. Developer podal žalobu na SOS Orco i na Smrčku. Domáhal se odškodného za pomluvy a za to, že sdružení a Smrčka na svých internetových stránkách a v médiích opakovaně zveřejňovali zavádějící, pomlouvačná a nepravdivá tvrzení týkající se společnosti Orco a jejího nejvyššího vedení.

Orco loni požádalo o soudní ochranu před věřiteli a nyní prochází reorganizací. Soud v Paříži firmě loni v září prodloužil lhůtu soudní ochrany o dalšího půl roku, tedy do 25. března 2010. Za prvních devět měsíců loňského roku Orco prohloubilo ztrátu na 201 milionů eur. Za stejné období roku 2008 činila ztráta developera 29,8 milionu eur.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK