Nahrávací společnost Warner Music se propadla do ztráty

09.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 9. února (ČTK) - Nahrávací společnost Warner Music Group hospodařila v prvním finančním čtvrtletí s čistou ztrátou 17 milionů dolarů (323 milionů Kč) po zisku 23 milionů dolarů před rokem. Oznámila to dnes firma. Výsledek nicméně překonal očekávání analytiků, protože pokles poptávky po tradičních hudebních discích ve Spojených státech a Japonsku byl kompenzován silným prodejem v Británii a Francii.

Celkové tržby se ve čtvrtletí končícím v prosinci zvýšily o tři procenta na 918 milionů dolarů. Bez zahrnutí příznivého vlivu slabšího kurzu dolaru by však klesly o dvě procenta. Třetí největší hudební společnost na světě, mezi jejíž nejpopulárnější umělce patří například irská zpěvačka Enya, se podobně jako konkurenti nadále potýká se slábnoucím trhem s kompaktními disky a s poklesem mezinárodních licenčních příjmů.

Hudební fanoušci nyní omezují nákupy celých alb na kompaktních discích a stále častěji si pořizují pouze levnější jednotlivé písničky u internetových prodejců, jako je iTunes společnosti Apple. Tržby Warner Music z prodeje digitální hudby sice v prvním finančním čtvrtletí meziročně stouply o osm procent na 184 milionů dolarů, ve srovnání s předchozími třemi měsíci však zůstaly beze změny, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK