Skupině Disney stagnoval čtvrtletní zisk na 844 mil. dolarů

10.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Los Angeles 10. února (ČTK) - Disney ve fiskálním prvním čtvrtletí vytvořil čistý zisk 844 milionů dolarů (téměř 16 miliard Kč), tedy téměř stejně jako před rokem. Lidé žádali kolem Vánoc slevy pro vstup do zábavních parků a méně v nich utráceli za občerstvení i zboží, uvedl podnik v noci na dnešek. Jeho první čtvrtletí skončilo 2. ledna.

Náklady na restrukturalizaci se ve výsledku kryly se snahami snižovat výdaje jinde. Zisk přesto překonal očekávání analytiků. Před rokem podnik vytvořil čtvrtletní čistý zisk 845 milionů dolarů. Tržby mu nyní vzrostly o procento na 9,74 miliardy dolarů.

Hospodaření Disney se těsně váže na spotřebitelskou důvěru. Útraty návštěvníků v zábavních parcích jsou jedním z ukazatelů, jak ochotně jsou lidé ochotni utrácet peníze navíc.

Nestejnoměrný vliv na hospodaření podniku mělo oživení příjmů z reklamy. Zatímco síť ESPN na tom vydělala, vysílání ABC poznamenal úbytek posluchačů a nižší reklamní sazby. Disney Channel pak měl vyšší příjmy z poplatků od kabelových a satelitních operátorů, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK