Koruna stagnuje na úterních hodnotách 26,11 Kč/EUR a 19 Kč/USD

10.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. února (ČTK) - Česká měna dnes začala silnější díky příznivému vývoji ve světě, během dopoledne však své pozice opouští a vrací se na 26,11 Kč za euro, kde končila v úterý. Koruna dopoledne stagnovala i vůči dolaru, pohybovala se těsně kolem 19 korun za dolar, vyplývá z informací serveru Patria Online.

"Stejný pohyb sledujeme i na zlotém a forintu, což může být reakce na krátkodobý pohyb eurodolaru. Dnes nejsou na programu žádné události v ČR, ani nic významného v regionu. Pozornost zůstane upřena na plán pro Řecko. Přes krátkodobé výkyvy toto téma doposud nezpůsobilo středoevropským měnám výrazné ztráty. Proto by nemusel být výrazný ani efekt dobrých zpráv z této oblasti," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

O významné korekci kurzu dolaru vůči euru však podle Vlka stále nelze hovořit. "Euru se ale podařilo zastavit ztráty a pomalu nabírá na síle. Kurz už se dostal těsně nad 1,3800, kde se však neudržel," podotkl.

Evropské měně pomáhají hlavně sílící spekulace, že se chystá, nejvíce ze strany Německa, pomoc pro problémové Řecko. Pomoc by mohla mít podobu záruk nebo dvoustranných dohod o poskytnutí úvěru. Oficiální informace by mohly přijít ze čtvrtečního summitu Evropské unie.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK