Z vedení firmy SAP ČR odchází Kolařík, dočasně ho střídá Viktora

10.02.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. února (ČTK) - Z postu generálního ředitele softwarové firmy SAP ČR po 13 letech odchází Radomír Kolařík. Na jeho místo dočasně nastoupí Petr Viktora, který působí jako obchodní manažer pro významné zákazníky. ČTK o tom dnes informoval mediální zástupce SAP Vladimir Komjati.

Kolařík byl generálním ředitelem české pobočky poslední tři roky, předtím byl deset let ředitelem pro obchod a marketing. Během jeho působení podepsala firma významné zakázky v komerčním i veřejném sektoru, stala se například významným subdodavatelem projektu Státní pokladny na ministerstvu financí.

Viktora je členem vedení obchodního týmu, ve společnosti pracuje od roku 1999 a dosud byl zodpovědný za vztahy s klíčovými zákazníky SAP.

Ve vedení české pobočky firmy to je v krátké době druhá změna. Podnik v úterý oznámil, že novým obchodním ředitelem SAP ČR se stal bývalý obchodní ředitel pro veřejný sektor telekomunikačního operátora Telefónica O2 Jan Los. Ve funkci nahradil Martina Amblera, který z firmy odešel.

Německá společnost SAP byla založena v roce 1972 a na trhu podnikového softwaru má podíl téměř 60 procent. Ve 120 zemích má více než 86.000 zákazníků. V ČR působí od roku 1992 a dosud získala více než 900 tuzemských klientů. Je největším dodavatelem obchodních softwarových aplikací na českém trhu, kde má více než poloviční podíl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK