Americké bance Wells Fargo klesl čtvrtletní zisk o procento

21.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. dubna (ČTK) - Americké bance Wells Fargo & Co. klesl čtvrtletní zisk o procento na 2,37 miliardy dolarů (44,8 miliardy Kč). Banka v dnešní zprávě uvedla, že se nadále potýká se ztrátami u spotřebitelských úvěrů.

Bance také klesl počet nově uzavřených hypotečních smluv, protože si proti situaci před rokem méně lidí nechává refinancovat dřívější hypotéky. Wells Fargo ale věří, že se jí podařilo v potížích se ztrátovými úvěry dostat z nejhoršího.

Výsledky hospodaření Wells Fargo byly lepší, než se očekávalo. Jsou dalším důkazem, že situace v bankovnictví i celá ekonomika zlepšují. Akcie Wells Fargo přesto klesly o dvě procenta na 33,01 dolaru.

Wells Fargo se s čísly za první čtvrtletí zařadila mezi další velké finanční ústavy, které vykazují zlepšení situace u spotřebitelských půjček. Manažeři banky byli sice v předchozích čtvrtletích většími optimisty než konkurence, v nynější vlně výsledkových zpráv ale pozitivní tón převládá.

Wells Fargo si během čtvrtletí odložila stranou na krytí špatných půjček 5,3 miliardy dolarů. Proti předchozímu čtvrtletí je to pokles o desetinu. Tržby bance vzrostly o dvě procenta na 21,4 miliardy dolarů, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK