Credit Suisse hlásí za Q1 čistý zisk 2,1 mld franků

22.04.2010 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


* Analytici čekali čistý zisk 2 miliardy...

...franků

* Příliv nových aktiv bohatých klientů 12,9 mld franků

* Zisk investiční divize před zdaněním 1,8 mld franků

* Poměr kapit.přiměřenosti Tier 1 na konci Q1 16,4 procenta

Banka Credit Suisse <CSGN.VX> získávala v prvním kvartále peníze movitých klientů nejrychleji od roku 2005 a uvedla, že vidí příležitosti pro zvýšení tržního podílu v segmentu investičního bankovnictví, i když konkurence v této oblasti je stále tvrdší.

Banka ve čtvrtek uvedla, že čistý příliv peněz od bohatých klientů v porovnání s předešlým čtvrtletím vzrostl navzdory očekávání některých analytiků, že naopak klesne kvůli vyšetřování německých úřadů spojenému s daňovými úniky 1100 klientů banky. [ID:nLDE62I1MK]

"Údaj o přílivu nových klientů je fantastický," uvedl nejmenovaný bankovní analytik. "Výsledky divize dluhových instrumentů jsou také dobré, nicméně v souladu s odhady."

Credit Suisse, druhá největší banka ve Švýcarsku po UBS <UBSN.VX><UBS.N>, vykázala za první kvartál čistý zisk 2,1 miliardy franků, k němuž jí dopomohl z velké části zisk z obchodování s dluhovými instrumenty. Analytici očekávali výsledek 2 miliardy franků. [ID:nL63F11D]

"Tržní podmínky ve druhém kvartále jsou zatím podobné jako v prvním a my jsme přesvědčeni, že náš obchodní model nám umožní nadále generovat velice kvalitní výsledky jak při dobrých, tak i méně příznivých podmínkách na trhu," uvedl generální ředitel Brady Dougan.

Credit Suisse se dokázala rychle a bez státní pomoci zotavit z finanční krize a celý rok 2009 vykazovala silné výsledky z obchodování, zatímco mnoho konkurentů ve Spojených státech a v Evropě se potýkalo s problémy.

Divize soukromého bankovnictví banky, jež přispěla k výnosům skupiny za rok 2009 jednou třetinou, spravuje aktiva v hodnotě více než 900 miliard franků a obsluhuje více než dva miliony bohatých klientů po celém světě.

Akcie banky ve čtvrtek dopoledne ztrácely 3,4 procenta.

[CURYCH/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK