Vítězem soutěže Manažer roku 2009 se stal Zbyněk Frolík z Linetu

22.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. dubna (ČTK) - Vítězem soutěže Manažer roku 2009 se stal majitel společnosti Linet Zbyněk Frolík. Titul Manažerky roku pak získala generální ředitelka společnosti Vodafone Muriel Antonová. Výsledky 17. ročníku soutěže byly dnes oznámeny na pražském Žofíně. Ve finále vybírala komise mezi 73 manažery a manažerkami.

V soutěži Top 10 získal nejvíc hlasů po Frolíkovi generální ředitel textilního závodu Veba Josef Novák. Třetí v celkovém pořadí skončil Václav Beneš z Ústřední vojenské nemocnice, následovali šéf Školního lesního podniku Masarykův les Křtiny Jaroslav Martínek a Antonová.

Ocenění vynikající manažer malé firmy do 50 zaměstnanců dostal Petr Tlustý ze společnosti Transys. V kategorii středních firem do 250 zaměstnanců byl vybrán Pavel Pastorek z Templářských sklepů Čejkovice. V kategorii mladý manažerský talent do 35 let vyhrál Jan Marinov z ŽDB Group. V rámci soutěže bylo ohodnoceno také 24 vítězných manažerů v jednotlivých odvětvích.

V rámci soutěže Manažer roku jsou voleny osobnosti, které svým osobním přínosem výrazně pomohly k úspěchu své firmy a přispěly k rozvoji odvětví, v němž působí. Uchazeči mohou působit ve státních i soukromých společnostech, manažerskou funkci ovšem musí zastávat alespoň tři roky a sídlo jejich společnosti se musí nacházet na území Česka.

Loni se vítězem soutěže stal generální ředitel a předseda představenstva Třineckých železáren Jiří Cienciala. Titul Manažerky roku pak získala rektorka Vysoké školy finanční a správní Bohuslava Šenkýřová. O rok dříve získali ocenění tehdejší předseda představenstva generální ředitel pojišťovny Kooperativa Vladimír Mráz a ředitelka společnosti Diners Club Czech Eva Kárníková

Soutěž pravidelně vyhlašuje Česká manažerská asociace, Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů a Svaz průmyslu a dopravy ve spolupráci s Manažerským svazovým fondem.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK