The New York Times vytvořil po loňské ztrátě čtvrtletní zisk

22.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 22. dubna (ČTK) - Americký vydavatel deníků The New York Times vytvořil proti očekávání vyšší čtvrtletní zisk 12,8 milionu dolarů díky nižším nákladům a mírnějšímu poklesu příjmů z reklamy. Podnik to uvedl v dnešní zprávě. Před rokem vykázal za první čtvrtletí ztrátu 74,5 milionu dolarů.

The New York Times je vydavatelem deníku stejného jména, listů The Boston Globe a International Herald Tribune a dalších 15 deníků.

Příjmy z reklamy se mediální skupině za čtvrtletí snížily o 6,1 procenta a jde o jejich nejmírnější pokles za déle než rok. Loni v prvním čtvrtletí se reklamní tržby newyorských The Times propadly o 27 procent.

Rival Gannett, největší vydavatel deníků v USA, minulý týden oznámil, že mu příjmy za reklamu klesly o osm procent.

Generální ředitelka skupiny The New York Times Janet Robinsonová ve zprávě uvedla, že se výdaje inzerentů během čtvrtletí zlepšovaly a v nynějším čtvrtletí se trend v tištěné reklamě lepší proti prvním třem měsícům roku. Manažerka dodala, že se ve vývoji odrážejí celkově příznivější ekonomické podmínky.

Akcie společnosti přesto po zveřejnění zprávy mírně klesly. Emise se snížila o 1,7 procenta na 12,52 dolaru, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK