Akcie v USA klesly kvůli obnoveným obavám z potíží Řecka

22.04.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 22. dubna (ČTK) - Akcie amerických korporací dopoledne v New Yorku klesly kvůli obnoveným obavám z potíží Řecka, protože úroky řeckých obligací v posledních dnech opět vyskočily na nové rekordy. Někteří analytici předpokládají, že země bude mít se splácením dluhů v dalších letech potíže, i když letos dostane finanční pomoc ze zahraničí.

Klíčový index Dow Jones oslabil v poledne newyorského času o 0,8 procenta na 11.038,1 bodu. Index Nasdaq Composite se v 18 hodin SELČ snížil na 2483,9 bodu, také se ztrátou 0,8 procenta, ukázaly stránky Yahoo! Finance.

Mezi investory se objevily opět obavy, že potíže s dluhy Řecka a několika dalších evropských států zpomalí oživování světové ekonomiky. Významné akciové indexy v Evropě i Asii šly dolů, když se ukázalo, že Řecko mělo loni proti předpokladům výraznější rozpočtový deficit.

Na trh dnes dolehly i čtvrtletní výsledky hospodaření, které držely akciové trhy v pozitivní náladě v posledních dnech. Akcie webové aukční síně eBay klesly o osm procent kvůli ziskové předpovědi podniku a emise Nokie spadla o 15 procent, protože výrobce mobilů nenaplnil výsledkové očekávání od analytiků, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK