Společnost Fio získala od ČNB bankovní licenci

06.05.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. května (ČTK) - Společnost Fio získala od ČNB bankovní licenci. Stala se tak další bankou působící na českém trhu. Informovalo o tom dnešní Právo, centrální banka informaci na dotaz ČTK potvrdila. Bližší informace Fio oznámí na tiskové konferenci dnes v 11 hodin.

"Můžeme potvrdit, že Fio získalo bankovní licenci a stalo se tak další bankou na trhu," uvedl na dotaz ČTK Tomáš Zimmerman z tiskového oddělení ČNB. Ke konci loňského roku působilo v Česku podle statistik ČNB celkem 39 bank.

Mluvčí Fia Jiří Vodička sdělil právu, že nová Fio banka naváže na služby družstevní záložny, která je součástí finanční skupiny Fio. Šéfem banky bude Jan Sochor, který je předsedou představenstva celé finanční skupiny Fio.

Finanční skupina Fio provozuje kromě družstevní záložny také obchodníka s cennými papíry Fio, burzovní společnost. Přes tuto firmu podala žádost o bankovní licenci, ačkoli prakticky by mělo jít o transformaci záložny na banku. Součástí skupiny je i burza RM-Systém. Skupinu Fio vlastní dva tuzemští podnikatelé, Romuald Kopún a Petr Marsa.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK