ČD lákají cestující na levnější elektronické jízdenky po ČR

02.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. června (ČTK) - České dráhy se snaží přilákat více cestujících několika novými tarify, které začnou platit se změnou jízdního řádu od 13. června. K novinkám patří nabídka zlevněných elektronických jízdenek mezi krajskými městy nebo rozšíření platnosti jízdenky eLiška na 110 měst. Na dnešní tiskové konferenci to uvedli zástupci drah.

Nový vnitrostátní tarif pro cestování mezi krajskými městy dráhy nazvaly SporoTiket. Počet levných SporoTiketů na jednu relaci je omezen, jízdenku bude možné koupit pouze na internetu nebo přes telefon nejpozději tři dny před odjezdem. Cena se přitom bude odvíjet od zájmu o cestování na určité trase, podobně obsazují svá letadla aerolinie. SporoTiket je určen všem, nikoliv pouze držitelům slevových karet ČD.

Internetové jízdenky eLiška, které dosud platí na cesty mezi dvěma krajskými městy, dráhy rozšíří celkem na 110 měst. eLiška je určena držitelům zákaznických karet. Dosud se eLišky prodávají pouze přes internet, nově budou k mání i u pokladen.

Podle náměstka ředitele ČD pro obchod a marketing Miroslava Šebeni chtějí dráhy přilákat širší spektrum zákazníků a udržet letos růst tržeb z prvního čtvrtletí. Od ledna do dubna dráhy utržily 1,4 miliardy korun, meziročně o tři procenta více.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK