Metrostav Development chce stavět v Praze u Palmovky kanceláře

02.06.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. června (ČTK) - Novou kancelářskou budovu chce postavit v Praze na Palmovce developerská společnost Metrostav Development. Zahájení stavby plánuje na květen 2011, dokončení na prosinec 2012. ČTK to dnes zjistila z dokumentů předložených firmou k posuzování vlivů stavby na životní prostředí.

Hrubá podlažní plocha nové budovy bude 17.057 metrů čtverečních, z toho má být přibližně 10.800 čtverečních metrů pronajímatelných kanceláří. Zbytek mají tvořit například obchody nebo restaurace.

Metrostav Development je dceřinou firmou stavební společnosti Metrostav. Podle výroční zprávy Metrostavu plánuje developer také stavbu komerčního centra v Praze 6 u Evropské ulice. Mezi největší aktuální projekty Metrostavu Development patří výstavba 1300 bytů na pražském Žižkově.

Během letošního prvního čtvrtletí nebyla v Praze poprvé od roku 2006 dokončená žádná kancelářská budova. Podle sdružení poradenských společností Prague Research Forum si firmy za letošní první tři měsíce v hlavním městě pronajaly 48.940 čtverečních metrů administrativních ploch. Meziročně je to nárůst o 21 procent. Na 58 procent z této poptávky ale tvořily obnovené smlouvy, v minulých letech byl jejich podíl minimální. Bez nájemců bylo v prvním čtvrtletí v Praze 11,8 procenta kancelářských ploch.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK