Slovenské cestovní kanceláři Karya Tour uvízli klienti v Turecku

09.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bratislava 9. července (ČTK) - Slovenská cestovní kancelář Karya Tour se dostala do finančních problémů. Na své internetové stránce dnes uvedla, že je způsobila nepříjemná situace partnerské turecké firmy, se kterou při organizování zájezdů spolupracovala. Podle portálu TVnoviny.sk v Turecku uvízly desítky cestujících, eTrend informoval o stovkách turistů v cizině. Společnost je pro případ krachu pojištěná.

Do úpadku se dostal turecký partner Karya Tour, který pro její klienty zabezpečoval ubytování a transfery. Potíže údajně chtěla cestovní kancelář řešit dohodou s jinou agenturou. Karya Tour uvedla, že jednala s dvěma nadnárodními společnostmi. "S politováním vám musíme oznámit, že jednání byla neúspěšná a i naše společnost se dostala do úpadku," uvedla Karya Tour, která zprostředkovávala i zájezdy do Egypta.

TVnoviny.sk informovaly, že v letovisku Antalya uvízlo asi 40 lidí na dovolených, kteří zatím nevědí, jak se dostanou domů. Portál eTrend.sk napsal, že Karya Tour má v současnosti v Turecku přibližně 900 klientů. Část z nich by se měla do neděle třemi letadly vrátit na Slovensko. Návrat dalších se údajně připravuje.

Vedení cestovní kanceláře jim vzkázalo, aby se se svými nároky na náhradu zaplacených a neposkytnutých služeb obrátili na Allianz - Slovenskou pojišťovnu. Portál eTrend.sk napsal, že Karya prodala podle některých odhadů 5000 až 7000 dovolených, na které však už klienti neodletí.

Karya Tour je tureckou cestovní kanceláří. Na Slovensku působí od roku 2008.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK