Vzestup eura se zastavil a měna klesla, trh vybíral její zisk

09.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 9. července (ČTK) - Růst evropské měny se zastavil a její kurz klesl, protože investoři si před víkendem vybírali její předchozí zisk. Před tím se euro dotklo nejvyšší úrovně za více než dva měsíce.

Kurz eura smazal zisky a prodával se za 1,2617 USD se ztrátou 0,6 procenta. V obchodním systému EBS ale dosáhl v jednu chvíli 1,2723 USD, nejvyšší úrovně za dva a půl měsíce. Dolar stoupl o 0,2 procenta na 88,56 JPY, ale dolarový index vůči koši měn o desetinu procenta oslabil.

Podle obchodníků je další růst eura nad hranici odporu 1,27 dolaru nejistý kvůli přetrvávajícím obavám o budoucí růst evropské ekonomiky. Kurz eura dostal začátkem týdne podporu díky solidním číslům o německých továrních zakázkách, vývoji na trhu práce v USA a díky dalším informacím o zátěžových testech v evropském bankovním sektoru.

"Od červnového minima 1,1877 USD euro posílilo o působivých 6,1 procenta," uvedla analytička devizového trhu z firmy Scotia Capital Camilla Suttonová. "Krátkodobá rizika ale přetrvávají, a uvidíme další kolo slabšího eura," citovala ji agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK