V Ústeckém kraji klesla nezaměstnanost na 13 procent

12.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ústí nad Labem 12. července (ČTK) - Nezaměstnanost v Ústeckém kraji opět mírně klesla, v červnu činila 13 procent. Klesla o 0,2 procentního bodu, ale zůstává nejvyšší v Česku. Pokles kopíruje vývoj ve celé republice. Meziročně se v kraji míra nezaměstnanosti zvýšila 0,6 bodu. Bez práce bylo letos v červnu v kraji 56.649 lidí. Největší podíl nezaměstnaných má stále Mostecko, a to 15,64 procenta.

Na poklesu se i nadále podílí hlavně sezónní práce, proti trendu ale v červnu zpravidla jde nástup nových absolventů středních škol a učilišť do evidence uchazečů. "Pokračuje úbytek hlášených volných pracovních míst, počet uchazečů ale klesl ještě výrazněji. V kraji se dále pozitivně projevuje umisťování uchazečů v rámci aktivní politiky zaměstnanosti," uvedla dnes Romana Janoušková z krajského Úřadu práce.

Během června se situace zlepšila především na Děčínsku a Lounsku, kde klesla o 0,36 procentního bodu. Naopak na Ústecku i přes všechny trendy 27 nezaměstnaných přibylo. Na Litoměřicku letos poprvé nezaměstnanost pod hranici deset procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK