Akcie v USA šly dopoledne oběma směry

12.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 12. července (ČTK) - Akcie amerických korporací šly dopoledne oběma směry. Trh reagoval na zisk z minulého týdne a čeká na podnikové výsledky za minulé čtvrtletí. Pro klíčový index Dow Jones představoval uplynulý týden nejvyšší zisk od loňského července.

Dnes dopoledne v New Yorku DJI klesl o 0,1 procenta na 10.186,4 bodu, když si během dopoledne mírný zisk připsal. Index Nasdaq Composite se v 18 hodin SELČ snížil na 2189,6 bodu se ztrátou 0,3 procenta, ukázaly stránky Yahoo! Finance.

Hlavní akciové indexy se v New Yorku vydaly vzhůru, když pojišťovací makléř Aon Corp oznámil, že akvizicí společnosti Hewitt Associates vytvoří největší personální agenturu na světě. Akvizice představují pro akciový trh příznivé znamení, že firmy věří ve svou budoucnost, když jsou ochotny hotovost z rezerv použít na velké výdaje.

Na trh přišla také zpráva, že zakladatel mediální skupiny Playboy Enterprises Hugh Hefner chce odkoupit zpět zbývající podíl společnosti a udělat z ní neveřejná aktiva. Přímý prodejce kosmetiky Avon pak oznámil, že koupí firmu Silpada Designs nejméně za 650 milionů dolarů, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK