Koruna dopoledne mírně oslabila k oběma hlavním světovým měnám

13.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. července (ČTK) - Česká měna dopoledne mírně oslabila k oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:30 se obchodovala na 25,37 koruny za euro, o čtyři haléře slabší než v pondělním závěru. K americkému dolaru koruna ztratila desetník na 20,23 Kč/USD, vyplývá z informací Patria Online.

Vladimír Pikora ze společnosti Next Finance předpovídá, že dnešní vývoj kurzu koruny by mohlo ovlivnit jmenování nové české vlády. To je podle něj zpráva, kterou zaznamená i Londýn. "Mnoho investorů se bude ptát, jestli přinese nová vláda tlak na ozdravení veřejných financí, a když uslyší, že ano, vsadí si hned na posílení koruny otevřením dlouhé pozice," odhadl.

Jmenování vlády by tedy podle Pikory mohlo korunu posílit. Vzhledem k okolnostem však toto zpevnění nebude velké a česká měna k euru bude dnes posilovat jen mírně nebo stagnovat, předpověděl. Podobně se bude vyvíjet i kurz koruny k dolaru. Kurz měnového páru USD/EUR bude podle podle Pikorova očekávání nestabilní, avšak bude v podstatě stagnovat.

Dolar k euru se dopoledne obchodoval kolem 1,2537 USD/EUR, což ve srovnání s pondělním závěrem představuje zpevnění americké měny vůči euru.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK