Pražská burza dopoledne mírně roste, zásluhou bankovních emisí

13.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. července (ČTK) - Pražská burza dopoledne mírně posiluje. Index PX zpevnil o 0,86 procenta na 1158,6 bodu, hlavně zásluhou obou bankovních emisí. Energetická společnost ČEZ nepatrně klesá, vyplývá z údajů burzy.

Většina titulů v systému nejobchodovanějších akcií SPAD byla dopoledne v kladných číslech, vzestup indexu nejvíc ovlivnily banky. Cenné papíry rakouské Erste Bank kolem 11:15 posilovaly o 2,48 procenta na 743 Kč a Komerční banka zpevňovala o 0,59 procenta na 3587 Kč. Akcie ČEZ mírně zlevňovaly, a to o 0,24 procenta na 876 Kč.

Podle makléře Josefa Dudka z Fio banky se pravděpodobně bude dnešní vývoj na pražské burze podobat tomu pondělnímu, to znamená že pohyb indexu PX bude bez výraznějších změn při nízké obchodní aktivitě.

Dudek upozornil, že americká metalurgická společnost Alcoa v pondělí reportovala výsledky nad odhady analytiků a posílila o tři procenta, nicméně dnes investory znepokojily zprávy z Číny, která neuvolní pravidla pro úvěry na nákup nemovitosti. To mělo negativní vliv na obchodování na asijských burzách. Západoevropské trhy zahajují seanci stagnací a podobně se bude vyvíjet pražská burza, uvedl makléř. "Kurzové změny jednotlivých spadových titulů budou malé," dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK