Vydavatelství Economia koupilo internetový portál Volny.cz

13.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. července (ČTK) - Vydavatelství Economia koupilo od společnosti Volný internetový portál Volny.cz. Ten by se měl přeměnit v informační platformu pro malé a střední firmy do 250 zaměstnanců. Economia to dnes oznámila ČTK v tiskové zprávě, kupní cenu nezveřejnila.

Rychle rostoucímu segmentu malých a středních podnikatelů chce Economia nabízet informace servisního typu důležité nejen pro podnikání. "Portál Volny.cz míří na stejnou cílovou skupinu jako hlavní tituly našeho vydavatelství. Jsem přesvědčená, že koupě portálu je krok správným směrem, který ve spojení s našimi stávajícími tituly brzy přinese požadovaný synergický efekt," uvedla ředitelka divize Nová média společnosti Economia Andrea Tomšů.

Portál Volny.cz má od svého vzniku před deseti lety především zpravodajský a zábavný charakter. Jeho součástí je Volný mail, kde má svou schránku zřízeno více než 300.000 uživatelů. Ti jej budou moci i nadále navštěvovat na stávající adrese www.volny.cz. Značka Volný stejně jako telekomunikační služby, které společnost nabízí na adrese http://firma.volny.cz, zůstávanou rovněž beze změn.

"Do budoucna se chceme více soustředit na poskytování telekomunikačních řešení firemním zákazníkům prostřednictvím vlastní infrastruktury a na poskytování základních telekomunikačních služeb rezidentním zákazníkům. Provozování portálu Volny.cz do této strategie příliš nezapadá," uvedl obchodní a marketingový ředitel společnosti Volný Martin Dvořák.

Firma Volný nabízí soubor telekomunikačních služeb, který zahrnuje trvalé připojení k internetu, hlasové a datové služby, síťová řešení VPN, bezpečnostní služby nebo registraci domén. Firma patří od roku 2009 do mezinárodní skupiny Dial Telecom, která působí v České republice a na Slovensku.

Společnost Economia je největším vydavatelstvím ekonomických a odborných periodik v ČR. Firma vydává deník Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom, Respekt, Marketing & Media, Obchodní věstník a dalších 17 odborných titulů. Dále provozuje 20 webových stránek včetně zpravodajského portálu iHNed.cz.

Economia a.s. je nepřímo většinově vlastněna společností Respekt Media a.s., kterou řídí český finančník a podnikatel Zdeněk Bakala a Crossroads Capital Investments Inc., mezinárodní investiční skupina zaměřená na střední a východní Evropu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK