Fuksa:Prioritou bude jednání s EU, ochrana půdy a proti povodním

14.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. července (ČTK) - Mezi priority nového ministra zemědělství Ivana Fuksy (ODS) bude patřit vyjednávání s Evropskou unií o spravedlivých podmínkách pro české zemědělce po roce 2014, řekl dnes novinářům při příležitosti uvedení do funkce. Za vrcholně důležitou označil také ochranu zemědělského půdního fondu a protipovodňová opatření. Fuksa dnes za účasti premiéra Petra Nečase úřad oficiálně převzal od dosavadního ministra Jakuba Šebesty.

Nový ministr připustil určité personální změny ve vedení ministerstva, konkrétní jména však novinářům neprozradil. "Samozřejmě jisté změny přicházejí v úvahu nicméně nechci je oznamovat médiím do té doby, než je proberu s dotčenými osobami," uvedl.

Mezi první kroky ministerstva pod Fuksovým vedením bude patřit práce na podkladu do programového prohlášení vlády, řešení situace v resortu Lesů ČR a vyjednávání s EU o podmínkách pro české farmáře.

Fuksa, který od roku 2007 do letošního června působil ve funkci prvního náměstka ministra financí, byl v letošních volbách zvolen poslancem. V letech 2002 až 2006 byl starostou Příbrami, odkud pochází. Šebesta, jenž ministerstvo řídil od května 2009, se vrací na pozici ústředního ředitele Státní zemědělské a potravinářské inspekce.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK