Telefónica O2 rozšířila pokrytí sítí 3G do dalších osmi měst

15.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. července (ČTK) - Telefónica O2 pokryla rychlou mobilní sítí dalších osm měst a zvýšila jejich celkový počet na 29. Celkově tak O2 technologii zpřístupnila 32 procentům populace. Uvedla to v tiskové zprávě.

Ode dneška mohou na vysokorychlostním internetu ve svých mobilech i přenosných počítačích surfovat obyvatelé Šumperka, Litoměřic, Strakonic a Děčína. V průběhu dalšího týdne bude 3G síť dostupná také v Kolíně, Kutné hoře, Teplicích a Jablonci nad Nisou.

"Poptávka zákazníků po mobilních datech je stále rostoucí, a to ve velkých i menších českých městech. Jsme jediný operátor, který nabízí rychlý mobilní internet obyvatelům všech krajských měst a šestnácti okresních měst. Ve všech nově pokrytých oblastech provádíme kontrolní měření, která jasně ukazují, že nabízíme v uvedených městech nejrychlejší mobilní internet," uvedl ředitel segmentu pro mobilní hlas a data Petr Matějovský.

Pokrytí 3G rozšiřují i konkurenti. T-Mobile ve středu spustil síť v Olomouci, která se stala pátým pokrytým městem signálem operátora. Vodafone nyní 3G nabízí v celém Brně, Praze, Karlových Varech a v testovacím provozu v Ostravě. Tam rychlý mobilní internet v ostrém provozu spustí příští týden. Ještě v červenci bude 3G od Vodafonu také v Plzni, Olomouci a několika dalších městech a obcích.

Podle měření serveru DSL.cz nabízela nejrychlejší mobilní internet v červnu Telefónica O2. Jeho rychlost stoupla o 15 procent na 1,54 Mbit/s. T-Mobile naopak zpomalil o dvě procenta na 1,46 Mbit/s. Třetí Vodafone zaznamenal ve své 3G síti růst o šest procent na 1,29 Mbit/s.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK