Volkswagen postaví svou desátou továrnu v Číně

15.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 15. července (ČTK) - Německá automobilka Volkswagen postaví svou desátou továrnu v Číně. Oznámila to dnes firma, jejíž součástí je česká Škoda Auto. Dodala, že závod zahájí provoz v roce 2013 a bude vyrábět až 300.000 vozů ročně. Továrna by měla vytvořit zhruba 4000 pracovních míst.

Automobilka v prvním pololetí zvýšila svůj prodej v Číně o 46 procent na více než 950.000 vozů. Nová továrna je součástí plánu firmy na zdvojnásobení výrobní kapacity v Číně na zhruba tři miliony vozů ročně během tří až čtyř let.

Přední světové automobilky se nyní snaží expanzí v Číně kompenzovat pokles prodeje na rozvinutých trzích. Čína loni díky silnému růstu prodeje vystřídala Spojené státy na pozici největšího automobilového trhu světa.

Volkswagen je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se hodlá stát rovněž největším výrobcem automobilů na světě. Firma koncem loňského roku koupila 49,9 procenta v německém výrobci sportovních vozů Porsche za 3,9 miliardy eur (zhruba 100 miliard Kč). Porsche by se mělo v příštím roce stát desátou značkou skupiny Volkswagen.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK