Akcie v USA klesly kvůli zprávám o aktivitě zpracovatelů

15.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 15. července (ČTK) - Akcie amerických korporací dopoledne klesly kvůli regionálním zprávám o aktivitě zpracovatelů. Investorům se oživování ekonomiky jeví jako vlažné, i když firmy přicházejí se silnými výsledky hospodaření za druhé čtvrtletí roku.

Klíčový index Dow Jones se v poledne newyorského času snížil na 10.279,8 bodu a index technologického trhu Nasdaq klesl na 2231,4 bodu. Oba indexy tak v 18 hodin SELČ ztratily přibližně 0,8 procenta.

Regionální indexy o zpracovatelském průmyslu z New Yorku a Filadelfie tento měsíc výrazně klesly, i když celostátní zpráva ukázala, že se aktivita průmyslu mírně zvýšila.

Vládní statistiky také ukázaly, že ubylo nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti. Z velké části to ale způsobily sezónní faktory.

Po zprávách o zpracovatelském průmyslu šly dolů akcie firem z tohoto odvětví. Oslabily tak emise koncernů jako Caterpillar, General Electric a United Technologies.

Další velkou společností, která zveřejnila čtvrtletní výsledky, byla JPMorgan Chase & Co. Banka také oznámila, že snižuje rezervy na ztrátové úvěry a dala tím najevo, že se krize kolem úvěrů a hypoték zmírňuje, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK