Zisk Mattelu díky hračkám z filmu Toy Story 3 prudce vzrostl

16.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 16. července (ČTK) - Největšímu americkému výrobci hraček Mattel Inc. se ve druhém čtvrtletí letošního roku více než zdvojnásobil zisk na 51,6 milionu USD (1,01 miliardy Kč) z loňských srovnatelných 21,5 milionu USD. K růstu přispěl zájem o produkty spojené s filmem Toy Story 3, ale také prodej autíček Hot Wheels a panenek Barbie. Kvůli slabému euru však zisk zaostal za odhady analytiků.

Zisk na akcii činil 14 centů, analytici dotazovaní agenturou Thomson Reuters čekali zisk 15 centů na akcii. Tržby stouply o 13,4 procenta na 1,02 miliardy USD, z toho v USA se zvýšily o 17 procent a v zahraničí o devět procent.

Tržby z prodeje panenek Barbie stouply o šest procent a autíček Hot Wheels o 11 procent. Tržby z prodeje panenek American Girl však klesly o čtyři procenta. Loni Mattel uvedl na trh novou panenku, což výrazně zvýšilo prodej, avšak letos s žádným novým produktem nepřišel. Tržby zábavní divize, kam patří různé hry a puzzle a řada Radica, stouply až o 60 procent. Tržby z prodeje hraček pro nejmenší pod značkou Fisher-Price se zvýšily o čtyři procenta, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK