Bance Citigroup klesl zisk o 37 procent na 2,7 miliardy dolarů

16.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 16. července (ČTK) - Americký finanční ústav Citigroup hospodařil ve druhém čtvrtletí s čistým ziskem 2,78 miliardy dolarů (asi 53,6 miliardy Kč), což je meziroční propad o 37 procent. Za poklesem stojí hlavně výpadek příjmů v divizi investičního bankovnictví. Citigroup je třetí největší bankou v USA.

Zisk na akcii činil devět centů a snížil se z předchozích 49 centů před rokem. Analytici v anketě agentury Reuters v průměru předpovídali, že zisk bude činit jen pět centů na akcii.

"Ty výsledky vypadají podobně, jako výsledky JPMorgan, a to v tom smyslu, že obě zprávy ukazují na výrazné zlepšení kvality úvěrů, ale mnoho už neříkají o tom, jak se vrátit k růstu výnosů," podotkl šéf společnosti Barnett Associates Marshall Front.

Od začátku letošního roku akcie Citigroup zpevnily asi o 26 procent, zatímco bankovní sektor jako celek v USA přidal zhruba 17 procent. Na zveřejněné výsledky ale akcie banky nezareagovaly příznivě a před začátkem obchodování na burze v New Yorku vykazovaly pokles o dvě procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK