Akcie v USA dopoledne ztratily kolem dvou procent

16.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 16. července (ČTK) - Akcie ve Spojených státech dopoledne klesaly kvůli slabé spotřebitelské náladě a výsledkovým zprávám dvou velkých bank. Citigroup a Bank of America přinesly lepší zisk, než se čekalo. Klesly jim ale příjmy z obchodování, protože se akciové trhy letos na jaře propadaly.

Klíčový index Dow Jones v poledne newyorského času oslabil o 1,9 procenta na 10.158,3 bodu. Index Nasdaq Composite v 18 hodin SELČ klesl podle stránek Yahoo! Finance na 2197,2 bodu s hlubší ztrátou 2,3 procenta.

"Je to hlavně kvůli chatrným číslům o spotřebitelské důvěře," uvedl jeden z obchodníků společnosti BNY ConvergEx Group. "Do myslí se opět začala vkrádat možnost, že se recese ještě zopakuje," citovala ho AP.

Průzkum ukázal, že spotřebitelé ve Spojených státech začínají být většími skeptiky. Jejich důvěra v první polovině července prudce klesla kvůli obnoveným obavám o hospodářský vývoj. Rok od začátku oživování největší světové ekonomiky z recese klesl index agentury Thomson Reuters a Michiganské univerzity nejníže za 11 měsíců.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK