Gannett zvýšil čtvrtletní zisk téměř třikrát na 195,5 milionů USD

16.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 16. července (ČTK) - Největší vydavatel novin v USA, Gannett, zvýšil čtvrtletní zisk téměř třikrát na 195,5 milionů dolarů ze 70,5 milionu před rokem. Tržby společnosti ale mírně klesly a po její dnešní zprávě výrazně oslabily i její akcie.

Tržby podniku se snížily na 1,37 miliardy dolarů, před rokem dosáhly 1,39 miliardy. Analytici podle ankety Thomson Reuters očekávali 1,40 miliardy USD. Příjmy skupiny z vydavatelství se snížily o šest procent. Po zveřejnění zprávy se akcie společnosti propadly až o 11 procent.

Největší vydavatel deníků v USA snižoval výdaje a díky tomu zvýšil zisk na akcii na 81 centů ze 30 centů za stejné čtvrtletí před rokem. Bez započtení mimořádných položek podnik vykázal zisk 61 centů na akcii, zatímco analytici tipovali 53 centů.

Pokles tržeb ale spustil vlnu prodejních příkazů u emise firmy na akciovém trhu. Emise společnosti tak klesla o 1,40 dolaru na 13,71 USD, když se v jednu chvíli propadla až na 13,43 USD.

Někteří analytici ale dodávají, že výsledky Gannettu vypadají celkově dobře. Propad jeho akcií proto spíše ukazuje na to, že se Gannett stal obětí poklesu na širším trhu, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK