Čtvrtletní zisk Electroluxu stoupl o více než polovinu

19.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Stockholm 19. července (ČTK) - Švédský výrobce domácích spotřebičů Electrolux zvýšil ve druhém čtvrtletí zisk meziročně o 56 procent na 1,028 miliardy švédských korun (2,75 miliardy Kč). Uvedla to dnes firma na svých internetových stránkách.

Tržby společnosti ale klesly o procento na 27,311 miliardy SEK, protože negativní vývoj devizových kurzů převážil nad nárůstem objemu prodeje. Firma uvedla, že její hlavní trhy ve druhém čtvrtletí pokračovaly v oživení. Předpověděla, že poptávka po domácích spotřebičích na těchto trzích by měla během letošního roku růst.

"Celý evropský trh se během čtvrtletí stabilizoval. Důležité trhy, jako Německo, Francie a Švédsko, vykazují příznivé trendy," uvedla společnost. Dodala, že poptávka ve východní Evropě vykázala určitý nárůst, zatímco trhy v jižní Evropě na konci čtvrtletí výrazně oslabily.

Electrolux je druhým největším výrobcem domácích spotřebičů na světě po americkém konkurentovi Whirlpool. Ten zveřejní hospodářské výsledky za druhé čtvrtletí v úterý.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK