Pražská burza mírně posílila, index PX přidal čtvrt procenta

20.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. července (ČTK) - Pražská burza dnes dopoledne v souladu s hlavními evropskými indexy posílila. Index PX v 11:00 přidal 0,26 procenta na 1150,5 bodu. Největší zásluhu na tom měly akcie Komerční banky, vyplývá z údajů burzy. Komerční banka si dnes po pondělním téměř tříprocentním růstu připsala další procento na 3687 korun.

Mírně posiluje i další bankovní titul na pražské burze, rakouská Erste Bank. Banka si připsala necelou třetinu procenta na 720,10 Kč, podle Terezy Špačkové z Patria Direct se titul nijak aktivně neprojevuje ani ve Vídni.

Kolem svých pondělních uzavíracích hodnot na 867,40 Kč se pohybuje ČEZ, podobně je na tom Unipetrol či textilka Pegas Nonwovens.

O 0,70 procenta rostl dopoledne operátor Telefónica, pohyboval se kolem 431,50 Kč.

Naopak ve ztrátě byly dopoledne obě developerské firmy ECM a Orco, tabáková Philip Morris, mediální CME, technologická KIT Digital, těžební NWR či pojišťovací skupina VIG. Z nich největší ztráta postihla developera ECM, odepsal přes 3,5 procenta na 169 korun.

Aktivita na trhu byla podle Špačkové dopoledne podprůměrná, nicméně odpoledne očekává oživení spolu s makrodaty o americké započaté výstavbě za červen a pokračující výsledkové sezoně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK