V Praze víc než měsíc nepojedou tramvaje z Újezdu do Lazarské

20.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. července (ČTK) - Další významné omezení tramvajového provozu ohlásil pražský dopravní podnik. Kvůli rekonstrukci trati nepojedou od pondělí 26. července až do konce prázdnin tramvaje mezi Újezdem a křižovatkou Lazarská-Spálená. Týkat se to bude tramvají číslo 6, 9, 14, 18, 21 a 22 a nočních linek 53, 57, 58 a 59. Většina linek bude odkloněna přes objízdné trasy, linka 21 nebude v provozu, informovala dnes ČTK Ilona Vysoudilová z oddělení komunikace pražského dopravního podniku.

Výluka bude platit v obou směrech od pondělních 04:00 přibližně do 04:00 1. září. Tramvaj číslo 6 bude ve směru od Kubánského náměstí ze zastávky Karlovo náměstí vedena jednosměrně přes zastávky Moráň, Albertov, Výtoň a Palackého náměstí na Karlovo náměstí a dále zpět na Kubánské náměstí.

"Devítka" bude v úseku Lazarská - Anděl odkloněna přes zastávky Karlovo náměstí a Palackého náměstí; dále bude ze zastávky Anděl odkloněna přes zastávku Na Knížecí do obratiště Smíchovské nádraží, kde bude ukončena.

Linka 14 bude v úseku Lazarská - Zborovská odkloněna přes zastávky Myslíkova a Jiráskovo náměstí. Tramvaj číslo 18 bude v úseku Národní divadlo - Albertov odkloněna přes zastávky Jiráskovo náměstí, Palackého náměstí a Výtoň. Linka 21 nebude v provozu.

Linky 22 a 57 budou v úseku Malostranská - Karlovo náměstí odkloněny přes zastávky Staroměstská, Jiráskovo náměstí a Palackého náměstí. Linka 53 bude v úseku Strossmayerovo náměstí - Lazarská odkloněna přes zastávky Dlouhá třída, Masarykovo nádraží a Václavské náměstí. Linka 58 bude v úseku Anděl - Lazarská odkloněna přes zastávky Zborovská, Jiráskovo náměstí a Myslíkova. Linka 59 bude v úseku Újezd - Karlovo náměstí odkloněna přes zastávky Malostranská, Staroměstská, Jiráskovo náměstí a Palackého náměstí.

V provozu bude nadále trasa zvláštní tramvajové linky 33, která byla zřízena kvůli opravě trati na křižovatce Lazarské a Spálené ulice. Nově pojede přes zastávky Nádraží Hostivař - Nádraží Strašnice - Kubánské náměstí - Vršovické náměstí - Náměstí Míru - I. P. Pavlova - Karlovo náměstí - Lazarská - Václavské náměstí - Hlavní nádraží - Olšanské náměstí - Nákladové nádraží Žižkov - Ohrada - Vápenka.

Opatření se dotkne i historické linky 91, kterou dopravní podnik v úseku Malostranská-Lazarská odkloní přes zastávky Staroměstská, Jiráskovo náměstí, Palackého náměstí a Karlovo náměstí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK