Koruna dopoledne stagnuje kolem úterních hodnot

21.07.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. července (ČTK) - Koruna dopoledne stagnovala a pohybovala se poblíž úterního závěru. Po 10:00 se obchodovala o dva haléře silnější k euru i dolaru na úrovni 25,36 koruny za euro a 19,69 koruny za dolar. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Nálada na akciových trzích je podle analytiků neutrální, což by nemělo tlačit korunu ani jedním směrem. Stagnaci dnes očekávají i na eurodolarovém trhu. "I koruna k euru by dnes proto měla víceméně stagnovat," míní Vladimír Pikora z Next Finance.

Kurz eura k dolaru zůstává blízko 1,2900 USD/EUR, a to bez velkého pohybu. "Dnes vyjde množství firemních výsledků, které budou klíčové pro směr akciových trhů, ale zůstává otázkou, nakolik mohou za současné situace ovlivnit i eurodolar," doplnil analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Podle něj je ekonomická událost v kalendáři jen jedna, zato relativně důležitá. Šéf americké centrální banky (Fed) Ben Bernanke vystoupí v Kongresu s pololetní zprávou o ekonomice a měnové politice. "Vzhledem k nedávným špatným číslům z ekonomiky je dost možné, že se jeho rétorika posune mírnějším směrem. Částečně s tím trh počítá, ale bude záležet, jaká slova zazní. Jasná zmínka o nové stimulaci ekonomiky by pravděpodobně byla pozitivní pro eurodolar a pro akcie," naznačil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK