MasterCard zvýšil zisk o 31 procent, z části díky úsporám

03.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 3. srpna (ČTK) - Karetní asociace MasterCard hospodařila ve druhém čtvrtletí s čistým ziskem 458 milionů dolarů (asi 8,6 miliardy Kč), což je meziroční nárůst o 31 procent. Firmě, která je druhým největším vydavatelem platebních karet na světě, pomohly především úspory a částečně i zlepšení situace na trhu.

Management uvedl, že firmě se podařilo snížit výdaje o více než deset procent. Částečně je to ale výsledek snižování počtu zaměstnanců, k němuž společnost sáhla v loňském roce.

Celkově ale firma registruje na trhu mírné zlepšení, které měří objemem utracených peněz na kartách klientů. Výdaje se ale během čtvrtletí zvýšily hlavně v zahraničí, ve Spojených státech se příliš nezměnily.

Zisk na akcii činil 3,49 USD ve srovnání se ziskem 2,67 USD před rokem. To je lepší výsledek, než s jakým počítali analytici. Ti v anketě agentury Reuters v průměru předpokládali, že MasterCard zvýší zisk na akcii pouze na 3,33 USD.

Akcie společnosti, která sídlí v Purchase ve státě New York, ale na výsledky zareagovaly poklesem. Krátce před začátkem obchodování na burze v New Yorku vykazovaly propad o 2,2 procenta na 198 dolarů. Nacházejí se tak v blízkosti ročního minima.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK