Čtvrtletní zisk Société Générale se více než ztrojnásobil

04.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 4. srpna (ČTK) - Zisk francouzské banky Société Générale se ve druhém čtvrtletí více než ztrojnásobil na 1,08 miliardy eur (26,8 miliardy Kč) z loňských srovnatelných 309 milionů eur. Société Générale, která vlastní v České republice Komerční banku, to uvedla v dnešním prohlášení.

Výsledky podpořily nižší rezervy na ztrátové úvěry a odpisy špatných investic, které překonaly i slabší příjmy divize investičního bankovnictví.

Příjmy banky se zvýšily o 16,8 procenta na 6,7 miliardy eur. Výsledky překonaly odhady analytiků dotazovaných agenturou Reuters, kteří čekali zisk 732 milionů eur při příjmech 6,2 miliardy eur.

Société Générale minulý měsíc prošla zátěžovými testy evropských bank. V dalším výhledu je však obezřetná a varovala, že ekonomické oživení je stále křehké a výhled růstu v Evropě zůstává mírný.

Société se stále snaží obnovit důvěru investorů po finanční krizi. Vyměnila proto vedení a představila strategický plán nazvaný Ambice 2015. Banka dnes potvrdila dlouhodobý výhled, který počítá v roce 2012 se ziskem šest miliard eur, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK