Zajišťovně Munich Re stoupl zisk o 3,5 procenta

04.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 4. srpna (ČTK) - Německé zajišťovně Munich Re stoupl ve druhém čtvrtletí čistý zisk o 3,5 procenta na 709 milionů eur (17,6 miliardy Kč). Výsledky překonaly odhady analytiků díky zisku z investic, který pomohl vyrovnat i náklady vzniklé výbuchem ropné plošiny v Mexickém zálivu. Uvedla to společnost v dnešním prohlášení.

Munich Re je největší zajišťovnou na světě. Zajišťovna přebírá část pojistných rizik pojišťoven, je tedy pojišťovnou pojišťoven. Munich Re rovněž provozuje jednu z největších pojišťoven v Německu Ergo.

Exploze ropné plošiny a následný únik ropy do moře byly pro zajišťovnu ve čtvrtletí nejdražší pojistnou událostí. Podle dosavadních propočtů zajišťovny zatím výdaje dosahují částky v řádu několika stovek milionů eur. Podíl Munich Re na samotném potopení plošiny činil 60 milionů eur.

Analytici dotazovaní agenturou Reuters očekávali v průměru čistý zisk 570 milionů eur. Zisk z investic se ve druhém čtvrtletí zvýšil o 19,7 procenta na 2,62 miliardy eur.

Zajišťovna potvrdila celoroční cíl, který počítá s čistým ziskem více než dvě miliardy eur. V jeho dosažení věří díky růstu zisku z investic. Analytici se obávají, že Munich Re svůj cíl nesplnění, mimo jiné i vzhledem k očekávané aktivní sezoně hurikánů, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK