UniCredit Bank zvýšila zisk o 23 procent na 1,5 miliardy Kč

04.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. srpna (ČTK) - UniCredit Bank Czech Republic, čtvrté největší bance v tuzemsku podle objemu aktiv, vzrostl v pololetí meziročně čistý zisk o 23 procent na 1,5 miliardy korun. Ve stejném období loňského roku vykázala banka zisk 1,2 miliardy korun. Banka to dnes ČTK oznámila v tiskové zprávě.

"Prvních šest měsíců letošního roku potvrdilo pozitivní signály ze začátku roku, zlepšuje se podnikové úvěrové riziko a stejně tak nedochází k poklesu objemu úvěrování," komentoval výsledky generální ředitel banky Jiří Kunert. Banka podle něj ve druhém čtvrtletí zaznamenala rekordní objem prodeje hypotečních úvěrů.

Čistý výnos z úroků, poplatků a provizí meziročně mírně klesl o 0,9 procenta na 4,4 miliardy korun. Objem všeobecných provozních nákladů se naopak zvýšil o 1,8 procenta na téměř dvě miliardy korun.

Objem úvěrů klientům se meziročně zvýšil o 3,5 procenta na 170,9 miliardy korun. Tvorba opravných položek a rezerv k nespláceným úvěrům klesla o 39,5 procenta na 711 milionů korun.

Celkový objem bilance UniCredit Bank se ke konci června meziročně snížil o 0,1 procenta na zhruba 258 miliard korun. Klientské vklady stouply o 0,8 procenta na 166,3 miliardy korun. Vlastní kapitál banky přesáhl ke konci června 28 miliard korun, což znamenalo meziročně o procento více. Kapitálová přiměřenost činila 12,7 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK