Mediální konglomerát Time Warner zvýšil čtvrtletní zisk

04.08.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 4. srpna (ČTK) - Americký mediální konglomerát Time Warner zvýšil ve druhém čtvrtletí čistý zisk meziročně o sedm procent na 562 milionů dolarů (10,5 miliardy Kč) díky oživení poptávky po reklamě a dobré návštěvnosti jeho filmů v kinech. Oznámila to dnes firma, která vlastní téměř třetinový podíl v Central European Media Enterprises (CME), majiteli televize Nova. Zlepšila rovněž celoroční výhled.

Celkové tržby společnosti stouply o osm procent na 6,4 miliardy dolarů. Zaznamenaly tak nejprudší nárůst za dva roky. Překonaly rovněž očekávání analytiků, kteří je podle agentury Reuters odhadovali v průměru na 6,2 miliardy dolarů.

Tržby divize pro kabelovou televizi, která zahrnuje například stanice HBO a CNN, stouply o 11 procent a její provozní zisk o 14 procent. Divize filmové zábavy zvýšila tržby o osm procent a provozní zisk dokonce o 21 procent.

K dobrým výsledkům divize filmové zábavy, jejíž součástí je studio Warner Brothers, přispěly například snímky Souboj titánů a Sex ve městě 2, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK